روش عملکرد کلید حد نهایی
استاندارد آسانسور 

قطعا استاندارد سازی آسانسور یکی از مهمترین امور مرتبط به ایمنی نصب آسانسور و ایمنی استفاده کنندگان از آسانسور می باشد. البته از لحاظ تاریخی باید عرض کنیم که ویرایش اول قانون استانداردسازی آسانسور در سال 1377 توسط شورای عالی امنیت ملی ایجا و اجرایی شد و سپس در سال 1380 ویرایش دوم این قانون تدوین و به اجرا درآمد. 


روش عملکرد کلید حد نهایی با توجه به استاندارد نصب آسانسور هیدرولیک

کلید حدنهایی باید یک وسیله ایمنی الکتریکی ، مطابق با بند 14-1-2  باشد، و در صورت فعال شدن ،موجب توقف آسانسور شده و آنرا در حالت توقف نگه دارد. 
وقتی کابین منطقه فعال شدن را ترک میکند، کلید حدنهایی باید به طور خودکار بسته شود.
بعد از عملکرد کلید حد نهایی ، حرکت کابین در پاسخ به فراخوانی آن از طبقات و یا از داخل کابین ، حتی در صورتی که کابین از منطقه فعال شدن کلید، با خزش خارج شده باشد نباید ممکن گردد. 
بازگرداندن آسانسور به کار عادی نباید بطور خودکار انجام گیرد.


یکی از استانداردهای نصب آسانسور هیدرولیک: استاندارد عملكرد کلید حد نهایی آسانسور 

 جهت‌ تسهیل‌ بازرسی‌ و سرویس‌ باید جعبه‌ كنترلی‌ روی‌ سقف‌ كابین‌ پیش‌ بینی‌ گرددكه‌ بسهولت‌ در دسترس‌ باشد. این‌ وسیله‌ باید توسط‌ یك‌ كلید (سوئیچ‌ رویزیون‌) فعال‌ شود. این‌ كلید باید مطابق‌ مقررات‌ بند 14-1-2 در مورد وسایل‌ ایمنی‌ برقی‌ بوده‌ و از نوع‌ دو وضعیتی‌ با حفاظت‌ در مقابل‌ عملكرد ناخواسته‌، باشد.
شرایط‌ زیر باید بطور همزمان‌ تأمین‌ شود. در حین‌ فعال‌ بودن‌ این‌ كلید ‌ موارد زیر باید غیر فعال‌ شوند:

    • كنترلهای‌ عادی‌، شامل‌ عملكرد هر یك‌ از دربهای‌ خودكار
    • عملكرد برقی‌ اضطراری‌ (14-2-1-4) (عملكرد بازرسی روی تابلو)
    • عملكرد تخلیه‌ و بارگیری‌ (14-2-1-5)                     


بازگشت‌ به‌ كار عادی‌ آسانسور تنها باید بوسیله‌ عملكرد دیگر كلید ‌ بازرسی‌ (سوئیچ  رویزیون ) انجام‌ گردد.
چنانچه‌ وسایل‌ قطع‌ كننده‌ای‌ كه‌ برای‌ خنثی‌ نمودن‌ بكار رفته‌اند دارای‌ كنتاكتهای‌ ایمنی‌ پیوسته  با مكانیسم‌ سویچ‌ بازرسی‌ نباشند، جهت‌ جلوگیری‌ از حركات‌ ناخواسته ‌ كابین‌ حتی‌ در یكی‌ از عیبهای‌ لیست‌ شده‌ در بند 14-1-1-1 كه‌ در مدار ظاهر می‌شود، باید تمهیدات لازم وجود داشته باشد.


    • حركت‌ كابین‌ باید به‌ فشار مداوم ‌ روی‌ یك شستی‌ كه‌ در مقابل‌ عملكرد تصادفی‌ حفاظت‌ شده‌ و با جهت‌ حركت‌ بطور روشن‌ بر روی آن نشان‌ داده‌ شده‌، ممكن باشد.
    • سرعت‌ كابین‌ نباید از  m/s 0.63 تجاوز كند.
    • حد جابجایی‌ نباید از حد عادی حركت كابین بیشتر باشد.
    • باید عملكرد آسانسور  وابسته‌ به‌ وسایل‌ ایمنی‌ باشد.
    • این  وسیله‌ كنترل‌ (جعبه رویزیون ) میتواند به‌ كلیدهای‌ ویژه‌ ای برای كنترل‌ مكانیسم‌ دربها از روی سقف‌ كابین‌ مجهز باشد . این كلیدها باید در مقابل عملكرد تصادفی محافظت شده باشد.