چگونه در آسانسور در حال سقوط زنده بمانیم

چگونه در آسانسور در حال سقوط زنده بمانیم:

در این مقاله قصد داریم به این موضوع که چگونه در سقوط آسانسور زنده بمانیم بپردازیم. نظر مهندسین و صاحبین این صنعت بر آنست که آسانسورهای موجود و در حال حاضر سقوط نخواهند کرد. اما با فرض بر اینکه این اتفاق رخ داد، عکس العمل ما باید چگونه باشد؟

آیا سقوط آسانسور به شکلی که در ذهن مردم نقش امری امکانپذیر است؟

امروزه در فیلمهای  بسیاری میبینیم که آسانسور از طبقه بیستم یک برج سقوط کرده و با سرعت بسیار زیاد به داخل چاه سقوط میکند. قبل از هر چیز باید متذکر شویم که امروزه به ندرت آسانسورها سقوط میکنند.

حال در ذیل به چند نکته در این مورد اشاره میکنیم :

  1. هر آسانسور یک ترمز فوق العاده قوی دارد که این ترمز همیشه فعال است وتوقف آسانسور در مواقع اضطرارای با همین ترمز انجام میگیرد.
  2. سیستم ایمنی (پاراشوت) : این سیستم در واقع همان ترمز اضطراری و دوم آسانسور میباشد. این ترمز در صورتیکه سرعت آسانسور از سرعت مجاز بیشتر شده و یا کابلهای کشنده شل شده باشند به صورت اتوماتیک فعال شده و بصورت مکانیکی جلوی حرکت آسانسور را میگیرد.
  3. هر آسانسور حداقل 4 کابل کشنده (بکسل) دارد که همه این کابلها از هم جدا و هر کدام از هم بطور مستقل عمل میکنند.
  4. در قسمت پایین آسانسور (چاهک) چهار عدد ضربه گیر به چهار چوب آسانسور متصل گردید که جنس آنها پلی اورتان ، فنری و یا هیدرولیکی میباشد و وقتی که سرعت آسانسور از حد معین شده بیشتر گردید به ضربه گیر ها برخورد میکند.
  5. دربهای آسانسور در هر جا قابلیت باز شدن توسط مسئول را دارند بنابراین امکان حبس شدن در آسانسور به صفر میرسد.
  6. تنها عاملی که در مورد آسانسور میتواند ایجاد نگرانی کند ، قطع برق یا نقص فنی آسانسور میباشد که این مورد نیز حداکثر به مدت 10 دقیقه قابل تعمیر بوده و حتی در صورت رفع نشدن مشکل مسئول آسانسور میتواند به صورت دستی و توسط اهرم مخصوص کابین را به نزدیکترین طبقه برساند.

در صورتیکه از ایمنی آسانسور خاطر جمع هستید ، با خیال راحت از آن استفاده نمائید. احتمال سقوط آسانسور به دلیل عمل نکردن ترمز و پاره شدن کابل خیلی پایین میباشد و به ندرت اتفاق بیافتد.

اگر آسانسور سقوط کرد چه کنیم؟

سقوط آسانسور یک اتفاق است مانند تمام اتفاقاتی که در طول روز ممکن است برای انسان روی دهد.مثل تصادف کردن، بیماری و … ممکن است شما تا آخر عمر با آسانسور جا به جا شوید و کوچکترین اتفاقی برایتان پیش نیاید و ممکن است برای اولین با که سوار آسانسور شده اید با مشکل روبرو شوید. این امری اجتناب ناپذیر است مانند بقیه اتفاقات. بنابراین بهتر است خود را برای رویارویی با این حوادث آماده نماییم .

برخی به دلیل نا آگاهی از سیستم آسانسور توصیه های نا به جایی به مردم میکنند که نه تنها کاردبردی نبوده بلکه در برخی  مواقع نتیجه معکوس می دهد . مثلا گاهی شنیده میشود که میگویند هنگام سقوط آسانسور در لحظه آخر بپرید تا از مرگ نجات یابد. همانطور که گفته شد این توصیه نه تنها کاربردی نبوده بلکه در برخی مواقع موجب مرگ میگردد و دلایل آن عبارتست از :

  1. به دلیل بوجود آمدن سرعت نسبی سقوط در کابین ، پرش در آسانسور کار ساده ای نیست
  2. پس از پرش امکان کنترل اعضای بدن بسیار پایین می باشد. بنابراین شما نمیتوانید پیش بینی کنید که با کدام یک از اعضا به زمین برخورد میکنید و همین امر با توجه به سرعتی که آسانسور دارد ممکن است باعث آسیب دیدگی شدید گردد.
  3. اگر در لحظه آخر با توجه به سرعتی که آسانسور دارد اقدام به پرش نمایید بدون شک به سقف کابین برخورد کرده و امکان ضربه مغزی و یا آسیب دیدگی جدی به سر و گردن بسیار بالا میباشد.

کارهایی که در زمان سقوط باید انجام داد عبارتند از:

اگر هنگام سقوط آسانسور ایستاده باشید فشاری که به اعضای بدن بویژه ستون فقرات خواهد آمد 10 برابر خواهد بود و گاها احتمال مرگ نیز وجود خواهد داشت. بنابراین اگر در چنین موقعیتی قرار گرفتید بهترین حالت دراز کشیدن در کف آسانسور می باشد. به محض اینکه متوجه سقوط آسانسور شدید بلافاصله به پشت دراز بکشید این مساله باعث شده فشاری که به بدن می رسد به حداقل برسد. در همین حالت دستان خود را زیر سر و گردن مانند بالشت قرار داده تا مانع از اصابت شدید ضربه ها به سر و گردن شما شود.

اگر ساختمان بلند بود و زمان داشتید میتوانید کت خود را از تن در آورده و زیر سر خود بگذارید، البته این در صورتیست که تعداد زیادی در آسانسور حضور نداشته باشند. معمولا تا 2 نفر هم به راحتی میتوان در آسانسور دراز کشید.

در صورتیکه تعداد زیاد بود باید چه کرد؟

در اینصورت بدون درنگ روی زمین نشسته و سعی کنید ثابت بمانید . در این حالت نیز به بدن شما فشار کمتری نسبت به حالت ایستاده وارد میشود . کت ، کیف و هرگونه وسیله نرمی که همراه دارید را نیز زیر خود بگذارید. سر و گردن خود را محکم بغل کرده و به دیگران نیز همین امر را توصیه کنید.

اگر فضا برای نشستن هم کافی نبود، بهترین حالت نیم خیز شدن و خم کردن زانوهاست.

در پایان آرزومندیم که این ترفند ها هرگز مورد نیاز شما نباشد و در نهایت آرامش از آسانسور استفاده نموده و زندگی بی دغدغه ای داشته باشید.